ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ NİHAİ SONUÇLARI VE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

17 Mart 2023 Cuma

Değerli Personelimiz,

2020-1-TR01-KA103-081422 ve 2021-1-TR01-KA131-HED-000003314 numaralı Erasmus Personel Hareketliliği için belirtilen itiraz süresi içinde itiraz gelmemiş olup Ön Değerlendirme Sonuçları Nihai Sonuçlar olarak kabul edilmiştir. Asil olarak hak kazanan personelimizin hazırlaması gereken evraklar aşağıda belirtilmiştir. 

Bu evrakları tam olarak hazırlayarak eksiksiz şekilde hareketlilik tarihinizden en az 20 gün önce ofise teslim etmeniz gerekmektedir. Ofis iş yoğunluğu sebebiyle sözleşmenizin yapılması ve hibenizin hesabınıza aktarılması zaman alabilmektedir, herhangi bir aksaklık yaşamamak için işlemlerinizi randevu alarak ve bireysel olarak takip ediniz.

Aşağıdaki başlıkları inceleyip, sorunuz olduğunda erasmus@giresun.edu.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.


Hareketliliğiniz ile ilgili olarak hazırlamanız gereken evraklar;

Hareketlilik Öncesinde:

1. Davetiye (imzalı ve mühürlü olmalıdır)

2. Mobility agreement (Teaching ya da Training- hareketlilik türünüze göre). İlk ilandan bulabilirsiniz ve bütün imzalar tam olmalıdır. (En alttaki imzalar bölümünde The sending institution/enterprise Name of the responsible person: Erasmus Kurum Koordinatörü - Prof. Dr. Elif Neyran SOYLU yazılmalıdır.)

3. Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararı, Görevlendirmeniz için. (Bağlı olduğunuz birime dilekçe ile başvurmanız gereklidir.) İDARİ PERSONEL İÇİN BU BELGE GEREKLİ DEĞİLDİR.

4. Görevlendirme (Erasmusa seçildiğinize dair dilekçe ile bağlı bulunduğunuz birime başvurunuz, dilekçeye davetiyenizi ve seçildiğinize dair EBYS üzerinden size yazılan yazıyı ek yapınız.- GÖREVLENDİRMEDE YOLLUK YEVMİYE KISMINI "YOLLUKSUZ VE YEVMİYESİZ" OLARAK YAZABİLİRSİNİZ.

5. Hibe Sözleşmesi (Sözleşme Erasmus Ofisinde doldurulacaktır. Bunun için e-posta üzerinden randevu almanız gerekmektedir, randevusuz işlem yapılamayacaktır.)

6. Euro Hesabı (Ziraat Bankası olmalıdır)

7. Pasaport fotokopisi

8. Dilekçe için tıklayınız

9. Sigorta Poliçesi 2021-1-TR01-KA131-HED-000003314  nolu projeden hak kazanan personelimizin yurtdışında bulunacakları hareketlilik süresini kapsayan sağlık, sorumluluk ve kaza sigortasını kapsayan sigorta koruması yaptırmaları gerekmektedir. 2020-1-TR01-KA103-081422 nolu projeden hak kazanan personelimizin sigorta yaptırmasına gerek yoktur.)


Hareketlilik Sonrasında:
  1. Katılım Belgesi (karşı kurumdan alınacaktır, orda olduğunuz tarihleri göstermelidir, ıslak imzalı ve mühürlü olmalıdır.)
  2. Pasaport (giriş-çıkış mühürlerini görebilmemiz için)
  3. Uçuş bilgileriniz (Boarding Pass'ler ve faturanızı ofise teslim etmeniz gerekmektedir)
  4. Nihai Rapor (Dönüşte e-mail adresinize gelen uzantıdan online olarak doldurulacak ve çıktısı alınarak ofise verilecektir.)

Personel ders verme hareketliliği için en az 8 saat ders verilmesi gereklidir. 8 saat altı faaliyet için geçersiz sayılacağından hibeniz iptal olabilir. Katılım belgesinde 8 saat ders verildiği yazmalıdır.
Personel Eğitim alma hareketliliği gün bazında değerlendirildiği için 2 gün boyunca yapacağınız aktiviteleri gün gün (ayrı ayrı) yazmanız gerekmektedir.

Hareketliliğe hak kazanan personelin Erasmus+ hareketliliği için THY indirim kodu talep etme hakkı bulunmaktadır. Kodu oluşturmak ve nasıl yararlanacağınızı öğrenmek için bağlantıyı tıklayarak kılavuzu okuyunuz. THY İndirim Kılavuzu için tıklayınız.