HİBE ÖDEMESİ - Staj ve Öğrenim Hareketliliği Kazanan Adaylara

14 Ocak 2022 Cuma

Değerli Öğrencilerimiz,
Faaliyet öncesi hibenizin hesabınıza aktarılabilmesi için vize, hibe sözleşmesi, learning agreement vs. gibi belgelerinizin eksiksiz olarak koordinatörlüğümüz öğrenci işlerinden sorumlu personelimize iletilmesi gerekir.
Daha sonra hibe işlemleri için aşağıdaki evrakları e-posta ile erasmus@giresun.edu.tr adresine iletmeniz rica olunur.

Gönderilen evraklar kontrol edilir, hibeleriniz faaliyet öncesi aldığınız kabul mektuplarına göre tahmini olarak hesaplanır ve öngörülen hibenizin %70'i  ilettiğiniz banka Euro hesabına yatırılır.
Hibeniz bütün belgeleri teslim ettikten sonra en fazla 30  gün içinde hesabınıza aktarılır. Bu süre giden öğrenciler için hızlandırılabilir.

Kalan ödemeniz için ise; faaliyet bitişi tarihinden itibaren 15 gün içinde evraklarınızı eksiksiz olarak teslim etmeniz gerekmektedir. Teslim ettiğiniz evraklar kontrol edilir, katılım belgenize göre  hak ettiğiniz kesin hibeniz  tekrar hesaplanır ve kalan % 30'luk ödemeniz hesabınıza aktarılır. Kabul mektubuna göre hesaplanan hibe miktarınız katılım belgesine göre hesaplanan hibe miktarından  fazla ise aradaki farkı iade etmeniz talep edilebilmektedir.

Staj veya Öğrenim Hareketliliği gidiş öncesi hibe almak için teslim edilmesi gereken evraklar:
Kabul mektubu
Vize / Pasaport fotokopisi
Dilekçe (Örnek form için Dilekçe üzerine tıklayınız)

Ödeme işlemleri için sorularınızı erasmus@giresun.edu.tr adresinden ulaştırabilirsiniz.