KA171 PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ İLANI

25 Mart 2024 Pazartesi

2023-1-TR01-KA171-HED-000117779 NOLU PROGRAMLA İLİŞKİLİ OLMAYAN ÜÇÜNCÜ ÜLKELER İLE YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ KA171 KAPSAMINDA ERASMUS+ PROGRAMI PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI
Ortak Ülkeler
Değerli personelimiz,

2023-2024 Akademik yılı Giresun Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği ilanında aşağıdaki başvuru takvimini uygulayacaktır. Başvuru yapmak isteyen personelimizin ilan metnini dikkatle okuması ve belirtilen tarihleri dikkate alması önemle rica olunur.

Bu çağrıdaki hareketlilik aşağıdaki tabloda belirtilen kontenjanlarda olmakla birlikte proje gereği sadece belirtilen bölümlere açıktır.
 
GİDİLECEK ÜLKE GİDİLECEK ÜNİVERSİTE FAKÜLTE - BÖLÜM DERS VERME Kontenjanı
Arnavutluk Mesdheu Education Shpk İİBF
İktisat Bölümü
 
1
Arnavutluk Universitet Aleksander Xhuvani Elbasan
 
Eğitim Fakültesi
Eğitim Bilimleri Bölümü
 
1
Arnavutluk Luarasi University Sağlık Bilimleri Fakültesi
Ebelik Bölümü
 
1

BAŞVURU TEMEL ŞARTLARI
• Giresun Üniversitesi (akademik/idari) personeli olmak.
• Yabancı dil sınav sonucuna sahip olmak (Yabancı dil puanı bulunmayan akademik ve idari personel bu ilana başvuru yapamaz)
ÖNEMLİ: Proje kapsamında sadece proje ortağı olan Arnavutluk’ta bulunan yukarıdaki üniversitelere gidilebilecektir. İkili anlaşması olmayan fakülte ve bölümler bu ilana başvuru yapamaz. 
Hareketlilik son tarihi 30 Mayıs 2024 olarak belirlenmiştir.
Başvurular bu ilan metninin yayımlandığı Erasmus Başvuru Portalı https://turnaportal.ua.gov.tr/giris üzerinden yapılacaktır. T.C. Kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile Erasmus başvuru portalına giriş yaparak Giresun Üniversitesi tarafından oluşturulan ilan sayfasına giriş yapınız. Başvuru yapmak istediğiniz proje numarasını seçiniz ve gerekli bilgileri doldurarak belge yükleme işlemlerini yapınız.  Başvuru işlemlerini ilan metninde belirtilen tarih aralıklarını dikkate alarak gerçekleştiriniz. Ofise elden evrak teslim edilmeyecektir. Herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda erasmus@giresun.edu.tr adresi veya 3101835 nolu dahili telefon numarasından ilandan sorumlu ilgili personele ulaşabilirsiniz.
Üniversitemiz Erasmus Kodu: TR GIRESUN01

Başvuru takvimi:
25.03.2024 Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği başvuru başlangıç tarihi
07.04.2024 Başvuru için son gün (17.00)
15.04.2024      Ön değerlendirme sonuçların ilanı
15.04.2024
17.04.2024

Sonuçlara itiraz için verilen süre
18.04.2024 Sonuçların ilanı
*Sonuç ilan tarihleri değişebilir.

Proje kapsamında 3 kişilik kontenjan bulunmakta olup hibe durumuna göre bu sayı azaltılabilir. Personel hareketlilikleri 5 gün bireysel destek ve 2 gün seyahat desteği olarak hibelendirilecektir.

Personel Ders Verme faaliyetine başvuru yapacak adayların ders verme yükümlülüğü olmalıdır. Ders verme hareketliliği sadece adayın alanıyla ilgili anlaşmalı olunan üniversitelerde/kurumlarda gerçekleştirilebilir. Online başvurunuzu yaparken fakültenizi/bölümünüzü yazdığınızda anlaşmalı kurum otomatik çıkacaktır. Herhangi bir kurum çıkmaması fakülte veya bölümünüzün anlaşması olmadığı anlamına gelmektedir. Bu durumda ders verme hareketliliği için başvuru yapılamaz.

Başvuruların değerlendirilmesinde 2023 Erasmus Uygulama El Kitabı KA171 Erasmus+ Personel hareketliliği kuralları geçerli olacaktır.


SİSTEME YÜKLENMESİ GEREKEN EVRAKLAR
EKSİK EVRAKLA YAPILMAK İSTENEN BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILIR.  (1,2,3 numaralı evraklar için üzerine tıklayınız.)
  1. Dilekçe 
  2. Başvuru formu
  3. Staff Mobility agreement_teaching(ders verme) (Başvuru aşamasında belgenin içeriği doldurulmalı ve başvuru yapan kişi tarafından imzalanması yeterlidir. Kazanılması durumunda diğer imzalar tamamlanacaktır.)
  4. Yabancı Dil Belgesi (Yabancı dil belgesi olmayan personel başvuru yapamaz)
  5. Varsa engel durumu ve/veya Şehit yakını, gazi veya gazi yakını olmaya ilişkin belge.

Rektörlük onayı ile oluşturulan “Erasmus+ Hareketlilik Değerlendirme Komisyonu” tarafından, Seçim Kriterleri (Kriterlere ulaşmak için tıklayınız) esas alınarak yapılacak puanlama ve ön değerlendirme sonucunda hareketlilikten faydalanabilecek aday personel belirlenecek ve ön değerlendirme sonuçları web sitemizde ilan edilecektir. Sonuçlara itiraz işlemleri dilekçe ile sonuçların ilanından itibaren ilanda verilen süre içinde Koordinatörlüğümüze yapılacaktır.
Erasmus+ Hareketlilik Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan ön değerlendirme sonucunda belirlenen aday personelin hareketlilikten faydalanabilmeleri gidilecek kurumun kabul etmesine, üniversitemize tahsis edilen bütçeye ve Rektörlük Olur’una bağlı olacaktır. 

Gidilen Ülkeye Göre Günlük Hibe Miktarları 
            Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır. Tabloda gösterilen miktarlar Avro cinsindendir.

 
Faaliyetinden faydalanacak personele verilecek olan günlük harcırah miktarları ülkelerin yaşam standartları göz önüne alınarak, Ulusal Ajans tarafından aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Gönderen Ülke

Kabul Eden Ülke
Günlük hibe miktarı
(Avro)
 
Türkiye Arnavutluk 180




Seyahat desteği; katılımcıların yerleşik oldukları yerden faaliyet yerine gitmek ve dönmek için yaptıkları seyahat maliyetine katkıdır. Seyahat mesafesi Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı kullanılarak hesaplanacaktır. Yeşil seyahat, seyahatin düşük karbon salınımlı toplu ulaşım araçlarının kullanılarak gerçekleştirilmesidir. Otobüs, tren, kullanımı yeşil seyahat kapsamında yer alır. Yeşil seyahat desteği alınabilmesi için gidişte ve dönüşte yeşil seyahat araçlarının kullanılması gerekmektedir. Yeşil seyahat tercih eden personele seyahat günleri için 4 güne kadar bireysel destek verilir.

 
Seyahat Mesafesi Standart Seyahat Hibe Tutarı (Avro) Yeşil Seyahat Hibe Tutarı (Avro)
10-99 km arası 23  
100 ila 499 km 180 210
500 ila 1999 km 275 320
2000 ila 2999 360 410
3000 ila 3999 km 530 610
4000 ila 7999 km 820  
8000 km ya da daha fazla 1500  

            Herhangi bir faaliyet içermeyen ya da gerçekleştirilen faaliyetin türüne uygun faaliyet yapıldığı belgelenemeyen günler için hibe ödemesi yapılmaz. Hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerin teslim edilmemesi durumunda (katılım sertifikası) hareketlilik geçersiz sayılır ve personele hibe ödenmez, başlangıçta ödenen hibenin iade edilmesi istenir.

 Hibesiz (“0” Hibeli) Personel Olma Durumu 
            Personel istediği takdirde hibe almaksızın faaliyete katılabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanabilmek için de başvuru yapılması ve başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir. 
            Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dâhil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması, personelin seçim sürecine dâhil olmamasına gerekçe değildir.